Wiring Problem - Home Brew Forums
Home Brew Forums > Home Brewing Beer > DIY Projects > Brew Stands > Wiring Problem

Reply
 
Thread Tools
Old 06-06-2008, 04:19 AM   #1
mcaustin
Recipes 
 
Oct 2006
Anchorage
Posts: 173
Liked 2 Times on 2 Posts



So, I got my brewstand all wired up tonight.

Then, I plug it in, and flip the main power switch. My indicator light lights up. Then I flip a power switch to one of the pumps to see if it works... it doesn't. Neither does the other... The temp controllers have no power either.

Admittedly, I didn't pay much attention in my EE class in school, but I'm hoping someone here can spot something easy to fix in my very crude sketch of a wiring diagram.

The red circles are indicator lamps, the black unfilled circles are switches. The black, white and green rectangles are the buses. The solenoids are the valves on the right. Although the wiring isn't specifically shown for the temp controllers, they are wired per this website: http://tinyurl.com/6pxvqc

Any glaring problems here???

http://tinyurl.com/4m2ooo

Thanks for any and all help!

Austin


__________________

Stubby Muzzle Brewing Pic Gallery


In the shoot: Mcaustin's Stout
On Tap: Warm AK Nights Barleywine

Posted Recipes: Mocha Stout, Bosco's Dry Hopped Black IPA

 
Reply With Quote
Old 06-06-2008, 11:45 AM   #2
wihophead
Recipes 
 
Jul 2007
Racine, Wisconsin
Posts: 700
Liked 3 Times on 2 Posts


You can not run the indicator lights in series with the load, they must be run in parallel.



 
Reply With Quote
Old 06-06-2008, 12:17 PM   #3
missing link
Recipes 
 
Jul 2007
Highland, MI
Posts: 648
Liked 3 Times on 3 Posts




Some things to try Your indicator lights need to be connected to the white and the black wire. Pick up the black after the item you want them to come on with.

Your switches go on the black wire only unless they have lights in them.

Linc
__________________
Tap#1 = Beer
Tap#2 = Beer

THey change to often to keep up with the Sig.

 
Reply With Quote
Old 06-06-2008, 02:09 PM   #4
mcaustin
Recipes 
 
Oct 2006
Anchorage
Posts: 173
Liked 2 Times on 2 Posts


Quote:
Originally Posted by wihophead View Post
You can not run the indicator lights in series with the load, they must be run in parallel.
That's actually what occurred to me in the shower this morning!


Thanks guys, I'll give it some more work and see what I can do.

I did test my 23 jet burners last night, and my thought is just "wow!"
__________________

Stubby Muzzle Brewing Pic Gallery


In the shoot: Mcaustin's Stout
On Tap: Warm AK Nights Barleywine

Posted Recipes: Mocha Stout, Bosco's Dry Hopped Black IPA

 
Reply With Quote
Old 06-06-2008, 08:17 PM   #5
mcaustin
Recipes 
 
Oct 2006
Anchorage
Posts: 173
Liked 2 Times on 2 Posts


Fixed, and working great. Once my kegs get their couplings welded in, I'll be good to go start brewing again.


__________________

Stubby Muzzle Brewing Pic Gallery


In the shoot: Mcaustin's Stout
On Tap: Warm AK Nights Barleywine

Posted Recipes: Mocha Stout, Bosco's Dry Hopped Black IPA

 
Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BCS-460 and SSR wiring help! cyberbackpacker Brew Stands 8 10-24-2009 08:40 PM
Need help with wiring barnbrew Brew Stands 2 10-02-2009 02:52 AM
Help with unique wiring on Love controller and fridge problem kincade Equipment/Sanitation 16 03-04-2009 02:18 AM
Kenmore wiring problem jager Kegerators & Keezers 7 03-20-2007 06:16 PM


Forum Jump