When we pour the sparge water it always got colder than before - so it will be needed to heat it up again... And there is a lot of water absorption in the grains that will stay with your pre-heated water... No heating the sparge water reduces the loss - my grains end up colder than before, so I...
If I started to do a really German Weiss type I´ll stick to the T-58 (it produces very esterified cloves and banana flavours :ban:) - but to more neutral belgian that I will add some coriander seeds, I will use the s-33. And a curiosity - I made a batch at 80 degrees celsius with little amount...
Here in Brasil almost all shops ground malts for irrisory ou null prices...
I do not use a pH meter because it is dispensable in my batch sizes...
I use a black charcoal filter only to hold the chlorine of the tap water and some sort of impurities (and use 4 drops of Vitamin C to kill the rest...
To keep it sweet either you rise the mash temp to about 80ºC (to denaturet the enzymes and keep the sugars long) or you can use maltodextrin that is not palatable to some yeasts and will remain as residual sweetness. If you use simple sugar or honey, they will be eaten by the yeast. I made a...
You can use a REDSTAR Cuvvé to continue the stuck fermentation - it supports until 18%ABV. I use it with good results. I said this in another post about a stuck 1130-1050 (10.5%ABV) stuck fermentation.
(1.130-1.050)*.131=10,48%ABV - it is in the limit of the yeast. You have to use concomitantly another yeast, like REDSTAR Cuvée that supports unitl 18%ABV. Use it when the fermentation stucks to continue it.
What was the temperature of the mashing process? High temperatures lead to long sugars because of denaturation of the enzymes. I made a 80ºC mash to obtain a high FG - suicidal temp - to make a 0.5ABV beer experience. If you want to dry your beer, you have to mash it at 65ºC to shorten the...
Onde você mora? O mosto somente ferve a 100 graus no nivel do mar. Aqui em Belo Horizonte, 860 metros do nivel do mar, ferve a 96. Não adianta pôr mais resistência que não sobe... e ferver a 96 já tá muito bom. daí minha panela coloco a 96 que ela vai fervendo de boa e contando os tempos. se...
Tambem acho que têm potencial. Uma sugestão seria voce pegar uns baguinhos de cardamomo e colocar numa xicara de cafezinho para vc sentir o gosto. Com zimbro também. Eu gosto dos dois, mas sao bem distintos aromas. Gin leva zimbro. Dai vc tira a prova e sente os gostos.
Uma coisa que prejudica bastante é carregar o cilindro pela torneira. Isso faz com que aconteça uma folguinha ali e sempre vai vazar. O certo é pegar o cilindro com os dedos perto da rosca, não forçando assim a junta interna do registro.
Oi. Deixa eu dar pitaco. O Rasp nao tem entrada analogica como o arduino. Entao os sensores têm de ser esse tipo com 3 fios e comunicacao serial, usando a biblioteca Onewire.h. Se for um NTC comum de 2 pinos, o Rasp nao lê. O esquema acima está correto para Onewire, mas tem que achar um...
A válvula de segurança é essa porquinha com um pontinho preto na segunda foto. Geralmente ela pula fora. Esse cilindro é de SodaStream? O meu eu carrego com gelo seco, coloco meio quilo e nunca estourou. Esse cilindro aguenta só 600gr de CO2. Se não foi aí, então o problema é maior. O caso é que...