Quantcast

Software Video??? for ProMash

HomeBrewTalk.com - Beer, Wine, Mead, & Cider Brewing Discussion Community.

Help Support Homebrew Talk:

beerdaddy

Member
Joined
Oct 29, 2008
Messages
20
Reaction score
0
Location
Tennessee
is there a video on how to use ProMash? if not would someone care to do one so i can see what going on.im haveing trouble understanding the default # like the 17.0 bbl for the batch size and the 50.00 lbs for the grains and the 1.00 lbs for the hops??? if i could see someone use it i may understande it a lil more.

Thanks Les
.
 
OP
beerdaddy

beerdaddy

Member
Joined
Oct 29, 2008
Messages
20
Reaction score
0
Location
Tennessee
yes i have looked at the tutorial but this is what pops up when i do

Why can't I get Help from this program?

The Help for this program was created in Windows Help format, which was used in previous versions of Windows and it is not supported in Windows Vista.

For more information, see Windows Help program (WinHlp32.exe) is no longer included with Windows on the Microsoft support website.


Les
 

Bobby_M

Vendor and Brewer
HBT Sponsor
Joined
Aug 3, 2006
Messages
24,781
Reaction score
3,439
Location
Whitehouse Station
One of the reasons a lot of brewers shy away from promash is the lack of current support and updates. If that also bothers you, you probably want to look at beersmith or beertoolspro, both of which are actively supported products.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
1,254
Reaction score
9
Location
Underwood, Iowa
I've wondered about a tutorial for Beersmith also. I use it and can get things figured out. But it takes effort, I feel like I'm missing a lot of it's usefulness.

Bobby, have you considered using Beersmith? I'd guess that you are happy with Beertoolspro and will stick with it. I've watched most, maybe all of your videos and am impressed with the job you do. Would love to see a Beersmith vid.

Maybe someone else out there will do one.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
1,254
Reaction score
9
Location
Underwood, Iowa
I also have Promash. I just opened the help file to check the format. I could not find a format type. It appears that it is written as a Windows "Help" File. You may be able to search the Microsoft web support for a Reader Tool for older versions of Help Files.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
1,254
Reaction score
9
Location
Underwood, Iowa
Did a little more investigating on Promash.

The Help File is named PROMASH.HLP, on my Windows XP computer it opens with "Windows Winhlp32 Stu" I bet that the Microsoft support site will have a way you can read a .HLP file in Vista.
 

bradsul

Flyfisherman/brewer
Lifetime Supporter
Joined
Sep 12, 2006
Messages
4,889
Reaction score
42
Location
Ontario, Canada
To answer one of the original questions, it sounds like you have Promash on the 'Pro Brewer' setting which uses much larger default measurement and values. To change to the homebrewer settings (and will let you customize defaults for your own system) use the follow steps:
  1. Options
  2. System Settings
  3. Measurements, Sizes, Precision
  4. for System Mode select 'Home Brewer'
  5. OK
  6. Save As Default
  7. OK
It's worthwhile poking through all the various options under system settings, you can really tweak things to your liking. One of the first things I did was remove all the colours and go with standard black text on white for all the lists and entries. It drove me crazy when I first started using it.
 

bbbrew

Well-Known Member
Joined
Feb 17, 2010
Messages
112
Reaction score
6
Location
OHIO - Cleveland
Sorry for reviving an old post, now Microsoft does have a download for users running Vista 64 bit needing to run WinHelp32. See

Also you can reference some addition information on another post of mine.
 
Top