Love controller issues - Home Brew Forums
Home Brew Forums > Home Brewing Beer > DIY Projects > Fermenters > Love controller issues

Reply
 
Thread Tools
Old 05-05-2012, 04:34 AM   #1
5DollsBrewery
Recipes 
 
Nov 2008
St. Louis, MO suburbs
Posts: 13


I am building a Keezer right now and have hooked up my Love TSX-10140 and it lights up and the freezer lamp is lit up but the controller has a little flashing dot right below the snowflake symbol and there is no sound whatsoever coming from the freezer. It's just doesn't seem to be working for some reason. I have a GE FCM7 freezer from home depot. I am using a three wire extension cord running to the controller. Is the flashing light normal? I don't seem to be getting any error codes. This thing is driving me nuts. Also the freezer was working fine before I installed the Love controller. I am thinking I'm going to call Dwyer on monday to trouble shoot but figured I'd ask around here first. I'll put a wiring diagram up in a little bit to show how I wired it up. I totally bypassed the original thermostat. Was this my mistake maybe? I figured a straight forward install would be better.


Click image for larger version

Name:	photo.JPG
Views:	236
Size:	97.2 KB
ID:	60174  

 
Reply With Quote
Old 05-05-2012, 05:11 AM   #2
ClaudiusB
Recipes 
 
Dec 2007
El Paso, Texas
Posts: 1,350
Liked 98 Times on 75 Posts


Quote:
Originally Posted by 5DollsBrewery View Post
I am building a Keezer right now and have hooked up my Love TSX-10140 and it lights up and the freezer lamp is lit up but the controller has a little flashing dot right below the snowflake symbol and there is no sound whatsoever coming from the freezer. It's just doesn't seem to be working for some reason. I have a GE FCM7 freezer from home depot. I am using a three wire extension cord running to the controller. Is the flashing light normal? I don't seem to be getting any error codes. This thing is driving me nuts. Also the freezer was working fine before I installed the Love controller. I am thinking I'm going to call Dwyer on monday to trouble shoot but figured I'd ask around here first. I'll put a wiring diagram up in a little bit to show how I wired it up. I totally bypassed the original thermostat. Was this my mistake maybe? I figured a straight forward install would be better.
Flashing LED below snowflake means the out relay is turning ON & OFF
What parameters did you set-up?
Post your controllers parameters.

Cheers,
ClaudiusB



 
Reply With Quote
Old 05-05-2012, 05:00 PM   #3
Chrisl77
Recipes 
 
Mar 2011
Jackson, New Jersey
Posts: 883
Liked 86 Times on 68 Posts


Pretty sure that the blinking light is the compressor delay. Leave it pluged in for a while i bet the light will stop blinking within 5 to 10 minutes and go solid and the compressor will turn on.
__________________
Ocean County home brew club

 
Reply With Quote
Old 05-05-2012, 08:58 PM   #4
5DollsBrewery
Recipes 
 
Nov 2008
St. Louis, MO suburbs
Posts: 13

Quote:
Originally Posted by Chrisl77 View Post
Pretty sure that the blinking light is the compressor delay. Leave it pluged in for a while i bet the light will stop blinking within 5 to 10 minutes and go solid and the compressor will turn on.
Chris, You win...it definitely started after 5-10 minutes after plug in. so after all my worrying that I screwed it up it absolutely is fine now. I guess I should make a post about my build. I LOVE this thing now that it's working!!!

 
Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Netduino controller issues cobolstinks Brew Stands 14 09-30-2012 02:11 AM
love controller help ArtVandelay Fermenters 10 08-18-2010 03:50 PM
Love Controller Help jcalisi Fermenters 6 06-05-2010 01:40 AM
Love TS Series Issues jfkriege Fermenters 2 12-05-2009 05:20 AM
Which Love Controller? smoes Fermenters 5 04-22-2009 12:59 PM


Forum Jump