Coldbreak Brewing HERMS Giveaway!

HomeBrewSupply AMCYL Brew Kettle Giveaway!


Home Brew Forums > Home Brewing Beer > Electric Brewing > control panel troubleshooting
Reply
 
Thread Tools
Old 05-05-2012, 12:42 AM   #1
bagpiperjosh
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Plum, Pennsylvania
Posts: 338
Liked 1 Times on 1 Posts
Likes Given: 2

Default control panel troubleshooting

i finished my control panel the other week and did a test run with water and it went great. did auto tune and etc.. now i'm trying to heat up my water in my hlt and my element indicator will start to flicker after a few mins then shut off (as does the element) occasionally it will flicker on again for a few split seconds... any idea what the problem could be? i was thinking SSR but im not sure


bagpiperjosh is online now
 
Reply With Quote
Old 05-05-2012, 01:00 AM   #2
ylpaul2000
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Nov 2011
Location: St. Charles, Illinois
Posts: 262
Liked 15 Times on 14 Posts
Likes Given: 3

Default

Possibly SSR, I would check my connections first.


ylpaul2000 is offline
 
Reply With Quote
Old 05-05-2012, 02:12 AM   #3
bagpiperjosh
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Plum, Pennsylvania
Posts: 338
Liked 1 Times on 1 Posts
Likes Given: 2

Default

Quote:
Originally Posted by ylpaul2000
Possibly SSR, I would check my connections first.
I just happened to have a spare ssr. I switched it out and that seemed to be the problem. I did notice though, when i turn my switch to the hlt position, i have to flip the switch a few times to get it to kick the element on. I wonder if thats a bad relay or bad 3 position switch
bagpiperjosh is online now
 
Reply With Quote
Old 05-05-2012, 03:42 PM   #4
zeus53219
Feedback Score: 2 reviews
Recipes 
 
Join Date: Oct 2010
Location: Milwaukee
Posts: 294
Liked 7 Times on 6 Posts

Default

To rule out your ssr being bad, check to see if you have constant or erratic incoming power from your pid. If it is fast on/off(erratic) like you stated, its not the ssr, check the settings of the pid. If it ran properly before you did the "auto tune and etc.." you could have change something by mistake.
zeus53219 is offline
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using A Retired Service Panel For A Control Panel kgalle Electric Brewing 2 04-25-2012 11:52 AM
Control Panel Help friedpicklechips Electric Brewing 15 02-25-2012 03:33 PM
60 amp control panel help Mb2658 Electric Brewing 3 02-09-2012 02:58 AM
Mounting spa panel guts in control panel kevink Electric Brewing 7 08-20-2011 02:31 AM
Control panel stokems Electric Brewing 1 06-19-2011 10:56 PM


Forum Jump

Newest Threads

LATEST SPONSOR DEALS