Coldbreak Brewing HERMS Giveaway!

HomeBrewSupply AMCYL Brew Kettle Giveaway!


Home Brew Forums > Home Brewing Beer > DIY Projects > Fermenters > STC 1000 temp probe
Reply
 
Thread Tools
Old 02-27-2012, 12:33 AM   #1
Dellis0709
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Tacoma
Posts: 35
Default STC 1000 temp probe

on the temp probe/sensor there use to be two solid wires that you would plug into the back of the stc. i cut those wires off on accident. When i stripped back the wire to expose new wire it was stranded not solid like i cut off? is this going to effect the way the probe reads/works?


Dellis0709 is offline
 
Reply With Quote
Old 02-27-2012, 12:37 AM   #2
l3asturd
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Visalia, CA
Posts: 464
Liked 8 Times on 7 Posts
Likes Given: 2

Default

Quote:
Originally Posted by Dellis0709 View Post
on the temp probe/sensor there use to be two solid wires that you would plug into the back of the stc. i cut those wires off on accident. When i stripped back the wire to expose new wire it was stranded not solid like i cut off? is this going to effect the way the probe reads/works?
Those wires were just solder tinned. If you only cut an inch or so off it should have little effect. Just make sure to twist the wires well when you reconnect them. If you cut quite a bit off you may have to have a temperature offset to compensate.
l3asturd is offline
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Temp Probe options for ebay Temp Controller Crimsonwine Fermenters 8 12-22-2011 12:08 PM
QD for temp probe? Crimsonwine Brew Stands 16 12-07-2011 07:10 PM
BCS 460 Temp Probe bhamripper Fermenters 5 11-07-2011 01:15 AM
Temp probe material? Kaz Brew Stands 1 12-06-2010 01:03 AM
BCS-460 Temp probe question bartjav Brew Stands 5 08-21-2010 04:14 PM


Forum Jump

Newest Threads

LATEST SPONSOR DEALS