Coldbreak Brewing HERMS Giveaway!

HomeBrewSupply AMCYL Brew Kettle Giveaway!


Home Brew Forums > Home Brewing Beer > DIY Projects > Kegerators and Keezers > aquarium temp control thermostat question
Reply
 
Thread Tools
Old 02-20-2012, 07:05 PM   #1
IPAguy89
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Amherst, NH
Posts: 12
Likes Given: 1

Default aquarium temp control thermostat question

I searched through a number of the aquarium temp control builds, and in every one it is wired into a outlet. is there a reason i can't just connect the two wires that go to the thermostat to the same two points that would be wired to the outlet and achieve the same effect. In fact this seems like it would be much easier?


IPAguy89 is offline
 
Reply With Quote
Old 02-20-2012, 07:34 PM   #2
Homercidal
Licensed Sensual Massage Therapist.
HBT_MODERATOR.png
Feedback Score: 0 reviews
 
Homercidal's Avatar
Recipes 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Reed City, MI
Posts: 27,061
Liked 3503 Times on 2393 Posts
Likes Given: 2301

Default

It would be fine, but I think most people wire outlets because they make plugging anything into them a nice convenience.

Most fridges, etc already have a cord that plugs right in. There is no reason you can't wire it directly to the appropriate wires inside the fridge.


Homercidal is offline
 
Reply With Quote
Old 02-20-2012, 07:54 PM   #3
JuanMoore
HBT_SUPPORTER.png
Feedback Score: 0 reviews
 
JuanMoore's Avatar
Recipes 
 
Join Date: Oct 2009
Location: The Old Pueblo
Posts: 18,527
Liked 3376 Times on 3258 Posts
Likes Given: 20

Default

You'd want to wire the thermostat wires to the two switch terminals on the controller, not to the ones that go to the outlet. Then you'd still need to supply power to the controller. Not sure that it's any easier, and a lot of people like the idea of a self contained controller. Some people also use the controllers for sous vide, smokers, and other things when it's not in use controlling the fridge.
JuanMoore is offline
 
Reply With Quote
Old 02-21-2012, 01:52 AM   #4
IPAguy89
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Amherst, NH
Posts: 12
Likes Given: 1

Default

Thanks for the help, also the inside light is not connected, i bet i could wire the power cord for the light to power the controller. yes/no?
IPAguy89 is offline
 
Reply With Quote
Old 02-21-2012, 03:01 PM   #5
Homercidal
Licensed Sensual Massage Therapist.
HBT_MODERATOR.png
Feedback Score: 0 reviews
 
Homercidal's Avatar
Recipes 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Reed City, MI
Posts: 27,061
Liked 3503 Times on 2393 Posts
Likes Given: 2301

Default

Probably. Do you have a volt meter to test it with??


Homercidal is offline
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ebay Aquarium Temp Question autobaun70 Kegerators and Keezers 7 06-19-2011 12:39 AM
Control 12V w/ Ebay Aquarium Controller? autobaun70 Fermenters 5 01-27-2011 03:23 PM
2 Stage Temp Control Question Groo Fermenters 5 12-28-2010 04:32 AM
Keezer Temp Control Question cdubbaya Kegerators and Keezers 4 11-20-2010 01:55 AM
Question on control fermentation temp. DudeBrew Fermenters 2 05-06-2009 07:04 PM


Forum Jump

Newest Threads

LATEST SPONSOR DEALS