To autotune or not? - Home Brew Forums
Register Now For Free!

Home Brew Forums > Home Brewing Beer > Electric Brewing > To autotune or not?

Reply
 
Thread Tools
Old 01-17-2011, 12:09 PM   #1
redman67
HBT_SUPPORTER.png
 
redman67's Avatar
Recipes 
 
Feb 2010
Taunton, MA
Posts: 426
Liked 22 Times on 19 Posts



Im using the Auber syl 2352 with a 5500 watt element in a keggle with TC and am wondering if the autotune function is sufficient/optimal for setup or are people setting up there own parameters

 
Reply With Quote
Old 01-17-2011, 01:28 PM   #2

The autotune sucks. You will get different results every time you run it.
__________________
Mead Lane Brewing
The liver is evil and must be punished

 
Reply With Quote
Old 01-18-2011, 02:57 PM   #3
redman67
HBT_SUPPORTER.png
 
redman67's Avatar
Recipes 
 
Feb 2010
Taunton, MA
Posts: 426
Liked 22 Times on 19 Posts


Could anyone provide the settings that they have had success with?

 
Reply With Quote
Old 01-18-2011, 03:03 PM   #4
passedpawn
Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
HBT_ADMIN.png
 
passedpawn's Avatar
Recipes 
 
Apr 2009
☼ Clearwater, FL ☼
Posts: 26,535
Liked 7015 Times on 4152 Posts


I autotuned mine and it seems perfect.
__________________
- Andrew

 
Reply With Quote
Old 01-18-2011, 03:12 PM   #5
Reelale
Recipes 
 
Sep 2009
Posts: 17,765
Liked 1374 Times on 1332 Posts


Quote:
Originally Posted by passedpawn
I autotuned mine and it seems perfect.
Me too.

 
Reply With Quote
Old 01-18-2011, 03:41 PM   #6
wildwest450
Registered User
Recipes 
 
Dec 2007
Posts: 9,043
Liked 173 Times on 158 Posts


It works for Kayne.


_

 
Reply With Quote
Old 01-18-2011, 09:44 PM   #7
redman67
HBT_SUPPORTER.png
 
redman67's Avatar
Recipes 
 
Feb 2010
Taunton, MA
Posts: 426
Liked 22 Times on 19 Posts


Thank you all, I will run the autotune and see how it works

 
Reply With Quote
Old 01-18-2011, 11:38 PM   #8
Dave258
 
Dave258's Avatar
Recipes 
 
Sep 2009
New York
Posts: 649
Liked 9 Times on 9 Posts


Quick question, how long does the auto tune run, and does it stop itself? I tried to run my pid in auto tune while I was checking my system to make sure everything is water tight and set correct and it just kept blinking and never stopped. Is that correct?
__________________
Dave

Blitzkrieg Brewery

 
Reply With Quote
Old 01-19-2011, 12:08 AM   #9
Reelale
Recipes 
 
Sep 2009
Posts: 17,765
Liked 1374 Times on 1332 Posts


Quote:
Originally Posted by Dave258 View Post
Quick question, how long does the auto tune run, and does it stop itself? I tried to run my pid in auto tune while I was checking my system to make sure everything is water tight and set correct and it just kept blinking and never stopped. Is that correct?
IIRC, the autotune may take some time to run. Manual says 2-3 on/off cycles then the microprocessor determines the correct parameters. I'm pretty sure the blinking stops when it's complete. To manually exit, hold down the A/M key until the light stops blinking. This is the Auberins PID.

 
Reply With Quote
Old 01-19-2011, 12:11 AM   #10
HarkinBanks
Recipes 
 
Jun 2009
Wayne, PA
Posts: 698
Liked 8 Times on 8 Posts


Mine took a long time to autotune, probably like 45 mins before it finished.

 
Reply With Quote
Reply
Thread Tools



Forum Jump