not sure what happened - Home Brew Forums

Register Now!
Home Brew Forums > Home Brewing Beer > Fermentation & Yeast > not sure what happened

Reply
 
Thread Tools
Old 07-30-2010, 01:24 PM   #1
normeller
Recipes 
 
Nov 2009
wilkesboro, n.c.
Posts: 39


I recently brewed an all grain hefeweizen and noticed little fermentation action, about one day in all. I left in primary for a month and bottled this week. Final sg was 1017. There was very little yeast cake and krausen in the fermenter. Color was dark, very cloudy and not very tasty. Did I get an incomplete fermentation. Will it improve with bottling?

 
Reply With Quote
Old 07-30-2010, 01:35 PM   #2
bull8042
I like 'em shaved
HBT_LIFETIMESUPPORTER.png
 
bull8042's Avatar
Recipes 
 
Jul 2008
Fort Mill, SC
Posts: 10,263
Liked 450 Times on 447 Posts


More info on the recipe, mash temp, ferm temp, etc would be most helpful for us to try and help you.
__________________
"I brew with a water cooler and some part from the toilet." - JohnnyO

"I do gravity feed the last gallon or two through my Therminator, but I expect you could suck start a Volkswagen before you could suck start one of these. - GilaMinumBeer

"..... Bull was right." - TXCurtis

 
Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My WLP001 tastes like a Belgian. What happened?!? wgentzel Fermentation & Yeast 17 07-10-2010 03:58 AM
Starter exploded What happened? Tilldeath Fermentation & Yeast 2 11-11-2009 05:35 PM
What Happened To My Beer?!?! hermanthegerman Fermentation & Yeast 5 10-08-2009 05:09 PM


Forum Jump