VIEW MY

jakenbake

Gift Premium Subscription To jakenbake

Join Date:

12-27-2010

Last Activity:

06-14-2014 7:53 AM

1 Likes on 1 Posts 

    ABOUT ME

  • Single
  • cincinnati
  • ohio

LATEST ACTIVITY

  • Posted in thread: Did I underpitch my yeast? on 08-17-2012 at 10:45 AM
    I couldn't believe it either. I'm attributing it to the fact that I had such a low temp mash
    and added 2lb of brown sugar to the boil. I did an actual attenuation measurement (not
    apparent) and it cam...

  • Posted in thread: Did I underpitch my yeast? on 08-17-2012 at 01:47 AM
    Well, thanks for knocking some sense into me. I haven't had time to take an gravity reading
    until tonight. I'm sitting at 1.004 (to be expected since I mashed at such a low temp). Really
    wanted to be ...

  • Posted in thread: Did I underpitch my yeast? on 08-14-2012 at 10:49 PM
    Did an all grain Pumpkin Ale this weekend. It was my first 10 gallon brew, and I didn't hit my
    mash temps (was at 146F for most of it).Anyway, I just doubled a 5 gallon recipe. OG was 1.060.
    I used 2 ...

  • Posted in thread: SSR problems on 08-10-2012 at 09:25 PM
    Just go the new SSR this afternoon. Works like a champ! I'll be brewing a pumpkin ale
    tomorrow.I went with the 40A one instead of the 60A. I couldn't find a datasheet for the 60A
    anywhere online, whic...

  • Posted in thread: SSR problems on 08-05-2012 at 02:42 PM
    I'm not taking my volt meter between the output and return, I'm taking it across the SSR and
    across the heating element.The more I think about it, the more I am thinking the SSR is bad.
    When I have no...

  • Posted in thread: SSR problems on 08-05-2012 at 12:40 PM
    I will give the light bulbs a try. The leakage would explain it working under no load. Still
    doesn't explain why I see all the voltage dropped across the SSR and not the heating element
    when the led o...

  • Posted in thread: SSR problems on 08-05-2012 at 02:29 AM
    Yep, LED flashes on/off.I can see the 12V from the PID toggling at the correct duty cycle with
    a volt meter. I'll try a 9V battery and see what happens.edit:9V battery gives same result. bad
    SSR maybe...

  • Posted in thread: SSR problems on 08-04-2012 at 11:20 PM
    As requested (note, no neutral coming over, just 2 hots and an earth ground, on a 30A breaker):

  • Posted in thread: SSR problems on 08-04-2012 at 10:51 PM
    I've been lurking around here for quite a while now, and I rarely post. I decided to go to
    electric brewing. I am having problems getting the SSR to switch (at least I think...)My setup
    is a basic as ...

  • Posted in thread: Brutus Wiring Plans on 12-31-2011 at 08:42 PM
    fuses

0 COMMENTS
POST A COMMENT