Home Brew Forums

Home Brew Forums (http://www.homebrewtalk.com/forum.php)
-   DIY Projects (http://www.homebrewtalk.com/f51/)
-   -   Ranco Controller Not Working.. (http://www.homebrewtalk.com/f51/ranco-controller-not-working-339184/)

38372 07-02-2012 08:54 PM

Ranco Controller Not Working..
 
Have had a new single stage Ranco hooked up to a chest freezer for over a month now. Couple days ago I came out to find that it said 68. Everything is in order with the Ranco, temp/diff wise. Plugged the freezer directly into an outlet and it turned on.

Has anyone else has a problem with their Ranco or any suggestions/troubleshooting??

Thanks

carlisle_bob 07-03-2012 12:13 AM

Hi

The freezer turned on when plugged into the outlet - did it cool down? I have seen brand new freezers that seem to run fine. They make all the right noises. The lights come on. They just don't cool.

If it's the Ranco, check the settings and the wiring to the contacts.

Bob

38372 07-03-2012 07:35 PM

Yup the freezer works properly when plugged in directly.

Checked the wiring on the Ranco and everything is correct and has a good connection.

Can't seem to find any contact info on the manufacturers or anything?

BargainFittings 07-03-2012 08:00 PM

Check to be sure the wire(s) have not pulled loose inside on the supply side of the controller.

38372 07-03-2012 08:01 PM

Quote:

Originally Posted by BargainFittings (Post 4222723)
Check to be sure the wire(s) have not pulled loose inside on the supply side of the controller.

Just checked them all. Everything is tight and wired correctly.

BargainFittings 07-03-2012 08:04 PM

Quote:

Originally Posted by 38372 (Post 4222731)
Just checked them all. Everything is tight and wired correctly.

Test the controller with a lamp or something to see if it really is powering on the plug

carlisle_bob 07-04-2012 05:45 PM

Hi

Lamp plugged into controller:

Probe in hot glass of water = lamp on

Probe in bucket full of ice = lamp off

Bob

38372 07-06-2012 01:07 AM

Tried it with a lamp. It is set at 36, read 76 and didn't turn the lamp on. Tells me it is definitely the Ranco. Not sure what to do now. Tried calling Pex Supply and ETC Supply as I have bought from both of them and neither have returned my calls in days.

Anyone out there have the manufactures info, cant find it online.

Thanks

JRems 07-06-2012 01:16 AM

It is switched to cool mode or heat mode?

Junkster 07-06-2012 01:20 AM

Try this: http://www.uni-line.com/modules/catalog/SearchResults.aspx?catName=18899&pID=18818&mode=ca tegorysearch

Click on the "Contact Us".......


All times are GMT. The time now is 06:42 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.