Home Brew Forums

Home Brew Forums (http://www.homebrewtalk.com/forum.php)
-   Beginners Beer Brewing Forum (http://www.homebrewtalk.com/f39/)
-   -   What went wrong (http://www.homebrewtalk.com/f39/what-went-wrong-390009/)

uspsdriver 02-14-2013 11:06 AM

What went wrong
 
I brewed a 11 gal. Batch I keaged half of the batch and bottled the rest .the one I keaged was excellent the ones I bottled was good at best has anybody had this problem it was a allgrain porter ?

QuercusMax 02-14-2013 11:15 AM

How long has it been in the bottle? How much sugar did you use to prime? There's not much to go on here at the moment.

uspsdriver 02-14-2013 11:24 AM

I used 5 oz of priming sugar. For 5.50 gal. And it's been in the bottle for three weeks

aiptasia 02-14-2013 11:26 AM

So, is the problem the carbonation level or the taste or what?

uspsdriver 02-14-2013 11:33 AM

No the carbonation is fine. It just don't tast like the one I keaged it has a slight funky tast

aiptasia 02-14-2013 11:41 AM

When it comes to funk, most off flavors are the result of an error in sanitizing somewhere. Here's a useful chart that can help you determine the off flavor and what typically causes it: http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-2.html

the_trout 02-14-2013 03:28 PM

If I had to guess, with the limited info we have Id say you have a sanitation issue with your bottles. What is your cleaning proceedure? Or you could have a light/skunking issue. Did you bottles get exposed to UV light at some point?


All times are GMT. The time now is 05:12 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.