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Old 10-10-2007, 08:38 PM   #1
xjiefx
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Default Brewing in Montréal / French

A couple of guys who come on this forum are from Montréal or near. And these folks surely speak/write french. So I tought we could start a thread to write about brewing in Mtl. In french or english... as you wish!

My first question will be in french: here it goes...

Donc, ma première question pour vous est: Où achetez vous vos ingrédients et équipements???

Pour ma part, j'ai commencé à acheter mes trucs à la cachette du bootlegger à Baie-D'Urfé. Ils ont leur propre gamme d'extraits pré-houblonné. Et j'ai eu de très bons résultats avec mes 2 premières batch. Par la suite, j'ai été à l'atelier Bière et vin sur le chemin chambly à mtl et j'y ai acheté des concentrés en can. Les résultats sont vraiment moins bons que ceux de la cachette. Je retournerai donc aux extraits maison pour mes prochaines batch... Si je ne passe pas aux recettes et a l'ajout de houblon moi-même...

Ok, so, if you don't understand a thing I just wrote and really want to contribute to this thread, just ask and I'll translate!

Cheers!

J-F!

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Old 10-10-2007, 08:42 PM   #2
Yuri_Rage
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Babelfish says:

Therefore, my first question for you is: Where buy your ingredients and equipment???

For my part, I started to buy my tricks with the hiding-place of the bootlegger with Bay-In Urfé. They have their own range of extracts pre-hopped. And I had very good results with my the first 2 batch. Thereafter, I was with the Bière workshop and wine on the way chambly with mtl and I bought concentrates in edge there. The results are really worse than those of the hiding-place. I will thus turn over to the extracts house for my next batch... If I do not pass to the receipts and has the hop addition myself...
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Old 10-10-2007, 08:45 PM   #3
olllllo
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I translated using google and came up with about the same.

I was going to be snarky and add the the answer is here.

But that doesn't apply here.

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Old 10-10-2007, 09:02 PM   #4
mrfocus
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Moi j'vais à l'atelier bière et vin puisque c'est a environ 5-10 minutes de chez moi. La première bière que j'ai fait était la Pilsener qui est encore dans le bouteille (prêt le 19 octobre). Je vais possiblement passé aux extraits de malt en canne ou en sac (LME/DME) par contre, je ne crois pas que l'atelier biere et vin offre de mettre en poudre les extraits en grain qu'ils vendent... Il faut louer la machine pour le faire chez soi... Alors je suis vraiment intéressé à savoir où est cette endroit dont tu parles avec les extraits maison.

Le patron de l'atelier biere et bin est plus ou moins chaleureux et quand je lui ait parler de la recette "Apfelwein", il semblait très douteux, alors qu'il y a des centaines de personnes sur ce forum qui en font.

Sinon, mon cidre de pomme est fait à partir de jus "Allen's" fait par Lassonde acheté au Super C (21.42 pour 17x1.36L = 23L). J'ai simplement ajouter 1.1 kg (2.4 lbs) de dextrose et de la levure Lalvin EC-1118. Ma densité au départ était de 1.060. Je devrais rendre disponible un fichier Excel bientôt par rapport au cidre, qui permet de suivre la progression de son cidre très facilement.

Comme vous voyez dans ma signature, je planifie faire une bière du temps des fêtes épicé à la noix de muscade, gingembre, cacao, cassonade et clous de giroufle. Les quantités et le style de bière reste à déterminer par contre.

Mod Edit:
Moi j'vais the workshop beer and wine as it is about 5-10 minutes from my home. The first beer I made was the Pilsener, which is still in the bottle (loan Oct. 19). I will possibly past with malt extract cane or bag (LME / DME) on the other hand, I do not believe that the workshop offers beer and wine to powder extracted from the grain they sell ... We must praise the machine to do it at home ... So I am really interested in finding out where is this place that you speak with excerpts home.

The operator of the workshop and beer bin is more or less warm and when I was talking about the recipe "Apfelwein", it seemed very doubtful, while there are hundreds of people on this board who do.

Otherwise, my apple cider is made from the juice "Allen's" Lassonde purchased by the Super C (21.42 for 17x1.36L = 23L). I simply add 1.1 kg (2.4 lbs) of dextrose and yeast Lalvin EC-1118. My density on departure was 1,060. I should make available an Excel file soon compared to cider, which tracks the progress of his cider very easily.

As you can see in my signature, I plan to make a beer holiday season spiced with nutmeg, ginger, cocoa, sugar and nails giroufle. The quantity and the style of beer remains to be seen however.

__________________
MOD EDIT: Sig only takes up 6 lines now. Fermenting: Apple cider x 2, Doppelbock, Red, Oatmeal Stout, West Coast IPA x 2
Bottle conditioning: RIS
Keg conditioning: La Fin du Monde clone
On tap: Maudite clone, Double Munchen, Oktoberfeast, Oktoberfest Pilsner
Planning: Brewed in 2011: 22 (2010: 15, 2009: 29, 2008: 21, 2007: 1)
Wine made in 2010: 6 kits (2009: 19, 2008: 30)
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Old 10-11-2007, 12:04 PM   #5
xjiefx
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Good, On a pas mal le même cheminement. Moi aussi j'ai fait la recette de apfelwein, qui est très bien sorti avec la même levure que tu utilises! Penses-tu le carboniser?

Pour ce qui est du magasin où je vais c'est à Baie-D'urfée dans l'ouest de montréal. Voici leur adresse internet http://www.cachettedubootlegger.ca/
Tu vas pouvoir voir leur sélection d'extraits maison, la gamme s'appelle Superbatch. Ça donne vraiment des bons résultats.

J'aimerais bien faire des recettes que l'on retrouve sur Internet ou sur ce forum. Mais, je ne sais pas trop par où commencer. J'aimerais bien me faire une double chocolate oatmeal stout pour l'hiver. Après ma Newcastle (prévue dans quelques semaines) c'est surement ce que j'essaierai de brasser.

Cheers, J-F!

Mod Edit:
Good, On a pas mal le même cheminement. Moi aussi j'ai fait la recette de apfelwein, qui est très bien sorti avec la même levure que tu utilises! Penses-tu le carboniser?

Pour ce qui est du magasin où je vais c'est à Baie-D'urfée dans l'ouest de montréal. Voici leur adresse internet http://www.cachettedubootlegger.ca/
Tu vas pouvoir voir leur sélection d'extraits maison, la gamme s'appelle Superbatch. Ça donne vraiment des bons résultats.

J'aimerais bien faire des recettes que l'on retrouve sur Internet ou sur ce forum. Mais, je ne sais pas trop par où commencer. J'aimerais bien me faire une double chocolate oatmeal stout pour l'hiver. Après ma Newcastle (prévue dans quelques semaines) c'est surement ce que j'essaierai de brasser.

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Old 10-11-2007, 12:07 PM   #6
its02003
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Si!

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In response to the thread: 6x beer buddy larger mix (which I'm not sure anyone knows what it means/is)

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Originally Posted by RonRock View Post
I hate to sound stupid, but what is it that you are trying to sell? I'm sure I don't have one yet, but maybe I need one.
Brew Stand Pickup Tube Sight Glass Counter Flow Chiller Mash Manifold

Recipes:

Planning an Irish Red
Planning a Celebration Ale Clone
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Old 10-11-2007, 12:07 PM   #7
xjiefx
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Originally Posted by Yuri_Rage
Babelfish says:

Therefore, my first question for you is: Where buy your ingredients and equipment???

For my part, I started to buy my tricks with the hiding-place of the bootlegger with Bay-In Urfé. They have their own range of extracts pre-hopped. And I had very good results with my the first 2 batch. Thereafter, I was with the Bière workshop and wine on the way chambly with mtl and I bought concentrates in edge there. The results are really worse than those of the hiding-place. I will thus turn over to the extracts house for my next batch... If I do not pass to the receipts and has the hop addition myself...

It's not that bad of a translation. Could be better but, the general idea of the text is there!
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Old 10-11-2007, 12:08 PM   #8
xjiefx
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Originally Posted by its02003
Si!

si??? That's spanish to me! Not really french!
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Old 12-27-2007, 03:24 AM   #9
matt719
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Originally Posted by xjiefx
Good, On a pas mal le même cheminement. Moi aussi j'ai fait la recette de apfelwein, qui est très bien sorti avec la même levure que tu utilises! Penses-tu le carboniser?

Pour ce qui est du magasin où je vais c'est à Baie-D'urfée dans l'ouest de montréal. Voici leur adresse internet http://www.cachettedubootlegger.ca/
Tu vas pouvoir voir leur sélection d'extraits maison, la gamme s'appelle Superbatch. Ça donne vraiment des bons résultats.

J'aimerais bien faire des recettes que l'on retrouve sur Internet ou sur ce forum. Mais, je ne sais pas trop par où commencer. J'aimerais bien me faire une double chocolate oatmeal stout pour l'hiver. Après ma Newcastle (prévue dans quelques semaines) c'est surement ce que j'essaierai de brasser.

Cheers, J-F!
I used the same yeast in my Apfelwein too! Sorry for the English, but I'm not completely fluent in French and can't make accents anyways, so this is easier. I got the yeast at La Choppe a Barrack because it was the only champagne yeast they had. It has been fermenting since Novermber 30th; I haven't touched it yet. I'll probably bottle it when I get back in Montreal this weekend.

How did yours turn out?
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Old 12-27-2007, 08:03 AM   #10
Orfy
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Come on guys this is an English based forum.
Lets keep it English.

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Have a beer on me.
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