Ss Brewing Technologies Giveaway!

Home Brew Forums > Home Brewing Beer > Electric Brewing > autotuning auber 2362 ... temp just drops?
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-25-2011, 06:29 PM   #1
slakwhere
Feedback Score: 1 reviews
Recipes 
 
Join Date: Dec 2009
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 755
Liked 19 Times on 18 Posts
Likes Given: 9

Default autotuning auber 2362 ... temp just drops?

So I am trying to auto tune my new herms controller. I hook everything up and test it, the element works and is heating water. Set it to auto tune and the temp on the vessel just keeps dropping. Its not turning on the element to heat. Am I missing something?

__________________
slakwhere is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-25-2011, 06:32 PM   #2
slakwhere
Feedback Score: 1 reviews
Recipes 
 
Join Date: Dec 2009
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 755
Liked 19 Times on 18 Posts
Likes Given: 9

Default

OK I guess I was just impatient. It dropped 10 degrees under the SV and then started. Guess 5 degrees just wasnt enough for the auto tune to learn!

__________________
slakwhere is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-25-2011, 07:08 PM   #3
samc
Feedback Score: 1 reviews
Recipes 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Portland OR
Posts: 5,420
Liked 54 Times on 51 Posts
Likes Given: 29

Default

If you get stuck on tuning the 2362, read this thread as it is filled with detailed info on how it all works. Took me a few tries but mine works pretty well now.



EDIT - ok I did forget to link http://www.homebrewtalk.com/f170/aub...issues-234714/

__________________

Last edited by samc; 12-25-2011 at 08:22 PM. Reason: goof
samc is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-25-2011, 07:11 PM   #4
onthekeg
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,788
Liked 73 Times on 58 Posts
Likes Given: 15

Default

Quote:
Originally Posted by samc View Post
If you get stuck on tuning the 2362, read this thread as it is filled with detailed info on how it all works. Took me a few tries but mine works pretty well now.
I think you forgot to link the thread.
__________________
onthekeg is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-26-2011, 05:54 AM   #5
slakwhere
Feedback Score: 1 reviews
Recipes 
 
Join Date: Dec 2009
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 755
Liked 19 Times on 18 Posts
Likes Given: 9

Default

that thread should help sort me out! i'm going to just give it a test now that it's auto-tuned and see where i end up, then try it on a brew day.

__________________
slakwhere is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-28-2011, 03:13 PM   #6
HellBentBrewCo
HBT_SUPPORTER.png
Feedback Score: 0 reviews
 
HellBentBrewCo's Avatar
Recipes 
 
Join Date: Sep 2010
Location: home, DE
Posts: 283
Liked 6 Times on 5 Posts
Likes Given: 3

Default

Mine did the same thing. Set at 150, auto tune dropped it under 140. The funny thing is the output temp never got to 150 but it shut the auto tune off. I let it run for a while and the temp eventually got to 150 and it seemd like it worked fine. I'm going to try it on my next brew day this weekend.

__________________
Hell-Bent Brew Co. Blog

Hell-Bent Brew Co. on Facebook
Hell-Bent Brew Co. Gear Shirts, Steins and other awesome stuff
HellBentBrewCo is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply



Quick Reply
Message:
Options
Thread Tools