Kegconnection Complete Starter Kit and More Giveaway!


Home Brew Forums > Home Brewing Beer > Electric Brewing > Aubers PID troubles :(

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-24-2013, 07:20 PM   #1
OneImpBrewery
HBT_LIFETIMESUPPORTER.png
Feedback Score: 0 reviews
 
OneImpBrewery's Avatar
Recipes 
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 98
Liked 7 Times on 7 Posts
Likes Given: 5

Angry Aubers PID troubles :(

Well I think I thoroughly screwed up on this on. I built a temp control unit from the 110v BIAB thread which looks like this.


While trying to get the PID to read in degrees F I was going through the settings. I came across COOL, I reset that number from 10 to 1 thinking that that was the option to change it and went to double check the PDF which took longer than 10 seconds. And it blew a fuse in the breaker box..... Reset the breaker and it will no longer turn on just keeps blowing the breaker. Is there a way to reset that back to 10? Pls help.

If i disconnect the power from the PID to the SSR do you think this will help to get it reset? Also I have searched for a good guide to get this thing setup with out much luck. Anyone know where I can go to get this thing running correctly?

__________________

Last edited by OneImpBrewery; 07-24-2013 at 07:25 PM. Reason: spelling
OneImpBrewery is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-25-2013, 12:49 AM   #2
mrwizard0
HBT_SUPPORTER.png
Feedback Score: 1 reviews
Recipes 
 
Join Date: May 2010
Location: Enid, OK
Posts: 408
Liked 20 Times on 19 Posts

Default

I would definately unhook power going to the element and try the breaker again. Kal has some awesome instructions on how to set up the pid. Check it out

__________________
mrwizard0 is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-25-2013, 03:55 AM   #3
OneImpBrewery
HBT_LIFETIMESUPPORTER.png
Feedback Score: 0 reviews
 
OneImpBrewery's Avatar
Recipes 
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 98
Liked 7 Times on 7 Posts
Likes Given: 5

Default

Thanks Mr Wizard. I will head that way. So here is what I ended up doing. Disconnected power from the SSR to the Coil in order for the system to start booting up. When i got through the entire instruction manual there is a quick setup guide on the last page. Followed the instructions should work fine now... Hope nobody makes the same mistake, but if they do hope this helps.

__________________
OneImpBrewery is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Message:
Options
Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gas troubles cliffy Beginners Beer Brewing Forum 7 05-26-2013 07:36 PM
Hop troubles Firebat138 Hops Growing 2 07-07-2012 12:12 AM
Aubers Contactor Beeskneesbrew Electric Brewing 16 06-22-2012 03:16 AM
ssr troubles borny Electric Brewing 11 02-10-2012 12:33 AM
Car troubles Dr_Deathweed General Chit Chat 12 03-17-2009 12:01 PM