HBT 2014 Big Giveaway - 4/10 Re-Draw Winners Posted!

Home Brew Forums > Home Brewing Beer > Fermentation & Yeast > not sure what happened




Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2010, 01:24 PM   #1
normeller
Feedback Score: 0 reviews
Recipes 
 
Join Date: Nov 2009
Location: wilkesboro, n.c.
Posts: 39
Default not sure what happened

I recently brewed an all grain hefeweizen and noticed little fermentation action, about one day in all. I left in primary for a month and bottled this week. Final sg was 1017. There was very little yeast cake and krausen in the fermenter. Color was dark, very cloudy and not very tasty. Did I get an incomplete fermentation. Will it improve with bottling?



__________________
normeller is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2010, 01:35 PM   #2
bull8042
I like 'em shaved
Feedback Score: 0 reviews
 
bull8042's Avatar
Recipes 
 
Join Date: Jul 2008
Location: Fort Mill, SC
Posts: 10,279
Liked 444 Times on 443 Posts
Likes Given: 11

Default

More info on the recipe, mash temp, ferm temp, etc would be most helpful for us to try and help you.

__________________
"I brew with a water cooler and some part from the toilet." - JohnnyO

"I do gravity feed the last gallon or two through my Therminator, but I expect you could suck start a Volkswagen before you could suck start one of these. - GilaMinumBeer

"..... Bull was right." - TXCurtis
bull8042 is offline
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Message:
Options
Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My WLP001 tastes like a Belgian. What happened?!? wgentzel Fermentation & Yeast 17 07-10-2010 03:58 AM
Starter exploded What happened? Tilldeath Fermentation & Yeast 2 11-11-2009 04:35 PM
What Happened To My Beer?!?! hermanthegerman Fermentation & Yeast 5 10-08-2009 05:09 PM